woensdag 5 maart 2014

De chinchilla-verblijven

Lucky ; Jaja, daar ben ik weer! Vanavond ga ik jullie vertellen hoe wij wonen.
Sammy en ik hebben van begin af aan in een hoge traliekooi gewoond, maar binnenkort krijgen wij net zo'n mooi hok als de andere chinchilla's. 

Omdat wij echte springers en klauteraars zijn, is het belangrijk dat wij een mooie, ruime kooi hebben. Daarom zijn de nieuwe hokken (zelf gebouwd door de vader van ons baasje!) ook mooi ruim gebouwd met de volgende afmetingen: 120 x 60 x 80. De twee hokken zijn boven op elkaar geplaatst. Boven woont het koppeltje Cielo en Cana, onder wonen de twee dames Misty en Mo. (zie foto links) 

Op de rechter foto is onze traliekooi te zien van 120 centimeter hoog. Op het moment van de foto lagen wij net lekker te slapen in ons huisje :) 

Op de bodem van onze kooi wordt altijd zaagsel gelegd. Dit voelt lekker zacht aan voor onze voetjes en onze plasjes worden hier goed in opgenomen, hihi. 
De kooien zijn ingericht met boomstammetjes (PAS OP: wij mogen niet elk soort hout in onze kooi, sommige zijn giftig voor ons!), plateautjes en een huisje o.i.d. om ons in te kunnen verstoppen als we gaan slapen. Ook staat er in elke kooi een zandbadje waar wij lekker in kunnen rollen om onze mooie vacht te verzorgen.

Verder krijgen wij elke dag vers eten en drinken. 

Hieronder nog een paar foto's van onze verblijven: 






Hier slapen Cielo en Cana onder een plateautje, lekker knus tegen elkaar aan, zoals alle chinchilla's dat tijdens het slapen doen. 




Lieve knuff, 
Lucky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten